Hirdetések december 10-16.

...szeretetetek egyre jobban gyarapodjon a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes.  (Fil 1, 4-6. 8-11)

- A Budaörsi Kolping Család vasárnap, dec. 9-én tartja a Mikulás-napi kiállítást és jótékonysági felajánlást Katolikus Iskolánkban. A kiállítás karitatív jellegű, a résztvevők egyházközségünk rászorulóit támogatják felajánlásukkal.
- Vasárnap délután 4 órakor templomunkba érkezik Szent Miklós püspök. A vele való találkozásra szeretettel hívjuk egyházközségünk gyermekeit szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.
- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- A Vivaldi Alapfokú Művészeti Iskola december 11-én, kedden 19 órai kezdettel tartja adventi hangversenyét templomunkban, melyre szeretettel hívja az érdeklődőket.
- Azok a fiatalok, akik 2019-ben egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban, minél előbb jelentkezzenek a plébánián, hogy a mindnyájuk számára fontos előkészítő találkozókba bekapcsolódhassanak. Akik halljuk ezt a hirdetést, adjuk tovább az érintettek felé.
- Katolikus Iskolánk hirdetését szívesen továbbítjuk: szeretettel hívjuk és várjuk a Mindszenty Iskola 2019-20-as tanévének első osztályaiba az idén végző óvodásokat. Iskolánk családias légkörben, tartalmas szabadidő-programokkal, színvonalas oktatással várja jövendőbeli diákjait, ahol a gyermekek nevelése és a keresztény értékek átadása a legfőbb szempont.
- Csütörtökön emlékezünk Szent Lúciára, míg pénteken Keresztes Szent Jánosra, a nagy kármelita reformátorra. Szombaton a délután 5 órai szentmisét követően már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg a Templom téren lévő adventi koszorún, és ezt követően hangverseny lesz a templomban.

(Kép: Pál, Krisztus apostola - amerikai filmdráma)

2018.12.09 21:01
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám