Hirdetések augusztus 2-8.

Legyen távol tőletek minden keserűség, indulat, haragtartás, szóváltás, káromkodás és minden egyéb rossz. (Ef 4, 30-5, 2 )

-    A liturgiában hétfőn Szent Edith Steinre, Európa társvédőszentjére, kedden Szent Lőrinc diákónusra, szerdán Assisi Szent Klárára, csütörtökön Chantal Szent Franciskára, pénteken Boldog XI. Ince pápára, szombaton Szent Maximilián Kolbéra emlékezünk, bár aznap nálunk csak este lesz szentmise, amikor már Nagyboldogasszony vigíliáját ünnepeljük. Jövő vasárnap Nagyboldogasszony főünnepét üljük.
-    Hétfőn megkezdődik templomunk részleges belső felújítása. Ennek első fázisában, a munkák miatt a hétköznapi szentmisék mindig este 7 órakor fognak kezdődni (hétköznap reggel tehát nem lesznek szentmisék!). A vasárnapi miserend változatlan marad. Legyünk megértőek egymás és a helyzet iránt - közös ügyünk, a felújítás során felmerülő kellemetlenségek idején is!
-    Nagyboldogasszony ünnepe előtt Budapesten, a Szent István Bazilikában engesztelő virrasztás lesz hazánkért és a magyarság lelki megújulásáért. Augusztus 14-én, szombaton este 20 órától augusztus 15. vasárnap reggel 5 óráig tart az imádságos virrasztás, melynek ideje alatt éjfélkor szentmisét mutatnak be a mennybe felvett Boldogságos Szűzanya tiszteletére. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Részletek a plakátokon.
-    Augusztus 15-én, vasárnap 10 órakor Ercsiben, a Nagyboldogasszony kegytemplom búcsúnapján Spányi Antal püspök atya tart ünnepi szentmisét. A főpásztor és Szeleczky Csaba plébános atya szeretettel várja az egyházmegye zarándokhelyére a jegyeseket, házasságra készülőket, akiket püspök atya a szentmise keretében külön áldásban is részesít. Bővebb információ a hirdetőtáblákon elhelyezett plakátokon olvasható.
-    Közeledik az Eucharisztikus Kongresszus, így arra biztatjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen regisztráljunk és vegyünk részt a kongresszus különböző programjain. A kongresszus honlapján tájékozódva láthatjuk, hogy a következő programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, illetve ajánlott rájuk a regisztráció: a szeptember 5-i nyitó szentmise a Hősök terén, a szeptember 10-i „Forráspont” ifjúsági est a Papp László Budapest Sportarénában, a szeptember 11-i Kossuth téri szentmise és eucharisztikus gyertyás körmenet, valamint a szeptember 12-i, Ferenc pápa által celebrált záró szentmise a Hősök terén. Regisztrálni egyénileg és csoportosan is lehet, hívjuk a kedves testvéreket az általunk indított budaörsi regisztrációs csoportba történő bekapcsolódásra. Aki szeretne csatlakozni ehhez a csoporthoz, kérjük, elérhetőségének és néhány adatának megadásával jelentkezzen a sekrestyében, vagy pedig a következő e-mail címek egyikén: plebaniahivatal@brke.org, vagy borlay.endre@gmail.com.

(Kép: Ismeretlen közép-magyarországi festő: Az Ercsi Szűzanya kegyképmása a Duna-parti Eötvös-kápolnából, 1792, Olaj, vászon)

2021.08.05 11:50

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám