Hirdetések aug.20 - aug.26.

"Használjátok fel az időt, mert rossz napok járnak. Ne legyetek értetlenek, hanem értsétek meg az Úr akaratát." (Ef 5, 15-20)

- Már most jelezzük, hogy szeptember 8-án lesz esedékes ebben az esztendőben is a Kőhegyi Kápolna búcsú-ünnepe. Azért hirdetjük már most, hogy minél többen együtt legyünk a 10 órakor kezdődő püspöki szentmisén. Részletesebben majd a következő vasárnapokon adunk tájékoztatást.
- Szívesen közvetítjük a kérést, hogy egy érettségizett diák albérleti szobát keres városunkban. Ha valaki segíteni tud, továbbítsa az elérhetőséget a Plébánia felé.
- Hétfőn van augusztus 20-a, Szent István királyunk ünnepe. Ennek megfelelően szentmisék ½ 8-kor, ½ 11-kor és este 7 órakor lesznek. Itt is jelezzük, hogy ½ 10-kor kezdődően a Polgármesteri Hivatallal együtt a Templom téren ünnepség lesz államalapító Szent István királyunkra emlékezve, ezt követően megáldjuk az új kenyeret.
- Kedden Szent X. Piusz pápára, szerdán Szűz Máriára mint királynőre, csütörtökön Limai Szent Rózára, pénteken Szent Bertalan apostolra, míg szombaton Kalazanci Szent Józsefre, a piarista rend alapítójára emlékezünk.

(Kép: Bözödújfalu Erdélyben, egykori templomtorony)

2018.08.17 15:45
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám