Hirdetések aug. 13-19.

"Mindenki, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön." (Jn 6, 41-51) Szerdán a Szűzanya mennybevételének ünnepe lesz!

- Újra hirdetjük egyházközségünk fiataljainak, hogy idén is megrendezésre kerül a HEGY (Hittel az egyetemen) Országos Keresztény Gólyatábor, amely a megszokott egyetemi vagy főiskolai gólyatábor helyett keresztény értékrendű programokat biztosít a fiataloknak. A tábor augusztus 16. és 20. között lesz Gödöllőn. Részletek a plakátokon és szórólapokon, valamint a facebookon és az interneten (www.golyatabor.egylelk.hu).


- A kamaraerdei Kiss Zoltán és felesége ebben az esztendőben is augusztus közepével kezdve, Esztergomból kiindulva - rózsafüzért imádkozva -, keleti és nyugati irányban megkezdik az országhatár mentén végzett, úgynevezett „Jerikó-zarándoklatukat”, - mindezt országunkért, nemzetünkért felajánlva. Mindezért köszönetet mondunk nekik.


- Hétfőn Boldog XI. Ince pápára, kedden a vértanú Szent Maximilián Kolbéra emlékezünk, míg szerdán Nagyboldogasszonyt, a Szűzanya Mennybevételét ünnepeljük. Jóllehet parancsolt ünnep, sajnos egyúttal munkanap, ezért a szentmisék reggel 8-kor és este 7-kor lesznek.

(A festmény - Robert Campin: Jézus és Szűz Mária, 1430-35)

2018.08.09 08:12
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám