Hirdetések április 23-29.

"De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra, és egy nyáj lesz és egy pásztor." (Jn 10, 11-18)

- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Április 22-én, a Föld napján, a katolikus Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület itt, Budaörsön tart nyitott összejövetelt. A fél 11-es szentmise után a templomkertben kezdik közös délutánjukat, amire plébániánk teremtésvédelem iránt érdeklődő tagjait, például a teremtésvédelmi öko-körben részt vett testvéreket is szeretettel várják, elsősorban fél 1-től, de akár már korábban is. A programban különböző témákról folyó beszélgetés és a végén a Kőhegyre tartó séta szerepel szakavatott vezetéssel. Aki rögtön a fél 11-es szentmise után csatlakozna, azt közös ebédre is hívják, kérve, hogy hozzanak magukkal nem túlcsomagolt, lehetőleg helyi eredetű ennivalót, amit megosztanak a többiekkel, valamint saját evőeszközt, poharat. Gondoljunk erre úgy is, mint a szokásostól eltérő találkozási lehetőségre egymással, rendhagyó tartalmú beszélgetésre, különleges kóstolóra egymás konyhájából!
- A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség két éve működik Budaörsön, 30-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, várják az április 27-én pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek Lipódi Jankát (janka.lipodi@gmail.com,+36 20 2738174), vagy Fejér Andrist (fejer2001andras@gmail.com, +36 20 3964567). Az idősebbektől szívesen fogadnak imát, süteményt, szállást, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Papp Zoltánt kérjük keresni (pappzoli1968@gmail.com, + 36 30 4209262).
- Május 5-én, szombaton országos Mindszenty-zarándoklat lesz az Esztergomi Bazilikába, ahol az ünnepi szentmise 1 11-kor kezdődik. Mindenkit szívesen biztatunk a zarándoklatra!
- Szívesen közvetítjük a püspök atya kérését: akik papi szolgálatra éreznek hivatást, jelentkezzenek a plébánián keresztül az Egyházmegyei Hivatalhoz június 15-ig. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást a plébánián kaphatnak.
- Szívesen hirdetjük dr. Pécsi Rita előadását: „A média lehetőségei és veszélyei nevelői szemmel”, mely április 26-án 18 órakor lesz a Kincskereső Óvodában.

- Hétfőn Szent Adalbertre, kedden Szent Györgyre, szerdán Szent Márk evangelistára, míg szombaton Grignion Szent Lajosra emlékezünk.

2018.04.20 20:05
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám