Hirdetések április 16 - 22.

Aki azt mondja: ,,ismerem”, de parancsait nem tartja meg, az hazudik, és nincs meg benne az igazság. De aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes. (1 Jn 2, 1-5a)

- Hétfőn este fél 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk.
- Április 20-án pénteken este 8 órától gitáros Szentségimádást tartunk közösségeink közreműködésével. Mindenkit szeretettel várunk.
- Egyházmegyei gyűjtés lesz jövő vasárnap az Egyházmegye fő-búcsújáró helye, a Bodajki Kegytemplom javára, melyen nagy restaurálási munkákat kell végezni. Kérjük a hívek készséges adományait.
- Április 22-én, a Föld napján a katolikus Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület Budaörsön tart egy nyitott összejövetelt. A fél 11-es szentmise után a templomkertben kezdik közös délutánjukat amire plébániánk teremtésvédelem iránt érdeklődő tagjait, például a teremtésvédelmi ökokörben részt vett testvéreket is szeretettel várják, elsősorban fél 1-től, de akár már korábban is. A programban különböző témákról folyó beszélgetés és a végén a Kőhegyre tartó séta szerepel szakavatott vezetéssel. Aki rögtön a fél 11-es szentmise után csatlakozna, azt közös ebédre is hívják, kérve, hogy hozzanak magukkal nem túlcsomagolt, lehetőleg helyi eredetű ennivalót, amit megosztanak a többiekkel, valamint saját evőeszközt, poharat. Gondoljunk erre úgy is, mint a szokásostól eltérő találkozási lehetőségre egymással, rendhagyó tartalmú beszélgetésre, különleges kóstolóra egymás konyhájából!
- A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség két éve működik Budaörsön, 30-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, azt várják az április 27-én pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek Lipódi Jankát (janka.lipodi@gmail.com) +36 20 2738174 vagy Fejér Andrist fejer2001andras@gmail.com) +36 20 396 4567. Az idősebbektől szívesen fogadnak imát, süteményt, szállást, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Papp Zoltánt (pappzoli1968@gmail.com, +36-30-4209262) kérjük keresni.
- Itt is jelezzük, hogy az áprilisban esedékes német nyelvű szentmisét április 22-én fél 11-kor tartjuk.
- Már jelezzük, hogy május 5-én, szombati napon országos Mindszenty-zarándoklat lesz az Esztergomi Bazilikába, ahol az ünnepi szentmise fél 11-kor kezdődik. Mindenkit szívesen biztatunk a zarándoklatba való bekapcsolódásra.
- Szívesen közvetítjük a püspök atya kérését: akik papi szolgálatra éreznek hivatást, jelentkezzenek a plébánián keresztül az Egyházmegyei Hivatalhoz június 15-ig. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást a plébánián kaphatnak. Csak örülnénk, ha bárkinek is segítségére lehetnénk ebben az ügyben.
- Glória kegytárgyboltunk várja a vásárlókat, érdeklődőket.
- Hétfőn a lourdes-i látnokra, Soubirous Szent Bernadettre emlékezünk.

2018.04.14 13:35
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám