Hirdetések a NEK hetére

Mondjátok a csüggedt szívűeknek: ,,Bátorság! Ne féljetek!  (Iz 35, 4-7a)

- A liturgiában kedden a szent kassai vértanúkra, Pongrácz Istvánra, Grodecz Menyhértre és Kőrösi Márkra emlékezünk. Szerdán lesz Kisboldogasszony ünnepe.
- Folytatódik templomunk részleges belső felújítása. Amíg a falak száradnak, kisebb, illetve kevésbé látványos munkák végzése zajlik. Ezért a hétköznapi szentmisék időpontja hétfőtől visszaáll a megszokott rendbe, vagyis hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 8 órakor lesz szentmise, pénteken és szombaton este 7-kor. Továbbra is legyünk megértőek egymás és a helyzet iránt a felújítás során felmerülő kellemetlenségek idején is!
- Az Eucharisztikus Kongresszus keretében Családi nap lesz a Margitszigeten szeptember 11-én 10–15 óra között. Minden korosztályt hívnak és várnak a programokra, az esemény nem regisztrációköteles. E Családi nap egyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által életre hívott Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvénysorozat egyik programja. Két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várják a családokat. Külön kiemeljük, hogy két sátorban is lesz teremtésvédelmi program kézműves és más interaktív lehetőségekkel. Részletek a plakátokon.
- Jövő vasárnap, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapján templomunkban csak az este 7 órai szentmisét tartjuk meg.
- A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó szeretettel hívja az érdeklődőket szeptember 17-én, jövő pénteken a Szent Benedek Iskola 22. előadótermében megrendezésre kerülő előadására, amelynek előadója Deák-Sárosi László lesz, címe: „A magyar kultúra helyzete ma – és 1918-ban”. Mindenkit szeretettel várnak. Részletek a plakátokon.
- A KaCsa-tábor szervezői tájékoztatják a résztvevőket, hogy a táborban felejtett holmikat elhozták, a sekrestyében átvehetők a szentmisék előtt vagy után.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagy szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) keretében, szeptember 11-én, szombaton 10 és 15 óra között megrendezésre kerülő családi porgramot.

Helyszín: Margitsziget, Alsó-Nagyrét (a ferences kolostorrom közelében)

Megközelítés: 26-os busszal, leszállás a Parkmozi köz megállónál.

A rendezvényen a részvétel ingyenes és nem igényel előzetes regisztrációt. A Családi nap teljes programja ITT elérhető.

2021.09.04 15:29
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám