Hirdetések 2021. január 4-10.

Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás lelkét, hogy megismerjétek őt. (Ef 1, 3-6. 15-18)

-    Szerdán, január 6-án van Vízkereszt, a Három Királyok ünnepe, amely parancsolt ünnep. Mivel ez tanítási nap és munkanap, a szentmisék reggel 8-kor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek.
-    Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz, online-formában.
-    Siloe-közösségünk kedden este 6 órától fél 8-ig szentségimádást tart templomunkban, melyre szeretettel várják a híveket.
-    Vízkereszt ünnepével kapcsolatos szép gyakorlat, hogy házakat, illetve lakásokat áldunk meg. Ezzel kapcsolatos kéréseknek szívesen teszünk eleget, de kérjük, hogy előtte személyesen beszéljük meg.
-    A német nyelvű januári szentmise a kitelepítési évfordulóhoz igazodva január 17-én fél 11-kor lesz. Ehhez kapcsolódóan Katolikus Óvodánk előtt megtartjuk a szokásos koszorúzási megemlékező ünnepséget.
-    A fiatalok felé jelezzük, hogy akik 2021-ben szeretnének egyházi házasságot kötni, legkésőbb január végéig jelezzék magukat a plébánián, hogy a házasságkötést megelőző minden ténykedést megbeszélhessünk, illetve a jegyeskurzusban való részvételt előkészítsük.

(Kép: S.D.)

2021.01.03 14:10
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám