Advent második hete dec. 11-17.

Készítsetek utat az Úrnak a pusztában, egyengessétek Istenünk ösvényét a sivatagon át. Minden völgy emelkedjék föl, minden hegy és halom süllyedjen alá. Ami egyenetlen, váljék egyenessé, és sima úttá, ami göröngyös. (Iz 40, 1-5. 9-10)

- Hétfőn este fél 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk!
- Kedden, 12-én, a hajnali szentmisét követően lesz templomunk karácsonyi nagytakarítása. Kérjük azokat, akik tehetik, kapcsolódjanak be ebbe a szép munkába. Előre is köszönjük.
- Jövő vasárnap advent 3. vasárnapja lesz. Szombaton az esti szentmise 5 órakor kezdődik, ezt követően 6 órakor gyertyagyújtás lesz a téren, majd ezután komolyzenei VIVART-hangverseny lesz a templomban. Részletek a kihelyezett plakátokon.
- Vasárnap délelőtt zajlik (8-13.00) a Mikulás-napi vásár katolikus iskolánkban. Várják az érdeklődőket.
- A következő esztendőre elkészítettük intenciós könyvünket, ennek ismeretében fogadjuk a jövő évre szóló miseszándékokat.
- A Budaörsi Szent Benedek Alapítvány idén is szervez határon túli magyar gyermekeknek karácsonyi ajándékgyűjtést. Örömmel fogadunk jó állapotú kisebb játékot, könyvet, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, édességet, kisebb ajándékcsomagokat. Előre is köszönjük a hívek felajánlásait, amit vagy a bencés iskola portáján, vagy a templomban a szokott módon helyezhetnek el.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket. Nyitvatartási ideje: hétfő-szerda-péntek 8-14 óráig, kedd-csütörtök 14-17 óráig, és vasárnap 10-12 óráig.
- Szerdán emlékezünk Szent Lúcia vértanúra, míg csütörtökön Keresztes Szent Jánosra, a Kármelita rend egyik reformátorára.

2017.12.09 13:37
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám