Advent harmadik hete, dec. 18-24.

Mert, amint a föld megtermi növényeit és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjasztja ki az Úristen az igazságot és a magasztalást minden nép színe előtt. (Iz 61, 1-2a. 10-11)

- (A 9 órás szentmisével kapcsolatban felvetett gondolatot, hogy a szentmisével egyidőben a hittanterembe vigyük fel a kisgyermekeket felnőttek kíséretében, egyházközségünk vezetősége felelőssége tudatában megtárgyalta. Együttérezve a közös gonddal, kéri a családokat, hogy gyermekeiket hozzák csak a szentmisére és szoktassák arra, hogy templomba jönnek, ahová nem kell hozni a játszótérre alkalmas játékaikat. A szentmise mozgalmas hangulatát természetesnek tartjuk, és továbbra is ezt szeretnénk érezni.)
- Kedden este 6 órakor a Vivaldi Alapfokú Művészeti iskola adventi hangversenye lesz templomunkban, míg szerdán este 6 órakor a Herman Iskola ugyancsak adventi hangversenyét hallgathatjuk.
- Szombaton, december 23-án, az esti szentmise 5 órakor kezdődik, ezt követően 6 órakor gyertyagyújtás lesz a téren. Hangverseny ezen a napon nem lesz.
- Ez a hétvégénk nagyon összetett, ezért egy kis pontosítást hangsúlyozunk: vasárnap advent 4. vasárnapja lesz a délelőtti szentmiséken, míg délután már Karácsony vigíliája, illetve a Szenteste következik. Vasárnap délután 3 órakor iskolánk gyermekei a betlehemi pásztorjátékot mutatják be templomunkban, melyre szeretettel hívjuk a gyermekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. Vasárnap este nem lesz szentmise, tekintettel a Szentestére, mert éjfélkor lesz a szokásos, Krisztus születését köszöntő ünnepi szentmise.
- Másnap Szent Karácsony ünnepén vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék. A fél 11-es szentmisén templomi énekkarunk, a Werner Kórus énekel.
- Elkezdődött az egyházközségünkön belül működő csoportok programjainak összeírása azzal a céllal, hogy egy közös digitális naptár alapján a tervezett programok időpontjáról és az esetleges időpont-egybeesésekről tudomást szerezzünk. Ezért kérjük a csoportok vezetőit, hogy juttassák el első körben a csoport pontos nevét, a csoport vezetőjének nevét és email címét plébániai email címünkre: plebaniahivatal@brke.org.
- A következő esztendőre elkészítettük intenciós könyvünket, ennek ismeretében fogadjuk a jövő évre szóló miseszándékokat.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket. Nyitvatartási ideje: h-sz-p 8-14 óráig, k-cs 14-17 óráig, és vasárnap 10-12 óráig.
- A Budaörsi Kolping-család által szervezett Mikulás-napi kiállítás és jótékonysági vásár kapcsán a plébánia Karitász-csoportja ez úton szeretne köszönetet mondani a szervezőknek a munkájukért, az árusítóknak pedig a nagyvonalú adományokért. A vásáron 229 eFt gyűlt össze, melyet a Karitász-csoport a budaörsi egyházközség rászoruló családjai között fog szétosztani ajándékcsomagok formájában.
- Megjelent „Élünk” című újságunk karácsonyi száma. Gazdag anyagával szívesen ajánljuk híveinknek.

2017.12.18 18:16
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám