Advent első hete dec.4-10.

Miért hagytad, Urunk, hogy letérjünk útjaidról, és hogy megkeményítsük szívünket, ahelyett, hogy félve tiszteltünk volna? Fordulj felénk újra, a te szolgáidért, örökrészed törzseiért. (Iz 63)

- Hétfőn kezdődnek a karácsonyi előkészületünkben olyan fontos hajnali–roráte szentmisék hétköznapokon minden reggel 6 órakor. Szeretettel hívjuk mindig hűséges híveinket iskolás gyermekeikkel együtt, hogy igazán mély előkészületünkhöz tartozzon az ezeken a szentmiséken való részvétel. A hajnali szentmisékre való tekintettel este csak pénteken és szombaton (és természetesen vasárnap) lesz szentmise.
- Ministránsok, figyelem! Pontszerzési verseny indul a hajnali szentmiséken. Eredményhirdetés: Karácsonykor.
- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Kedden este 8 órára Siloe közösségünk szeretettel várja a kedves híveket szentségimádásra, ahol közbenjáró ima kérésére is lesz lehetőség.
- A Budaörsi 1. sz. Iskola adventi koncertjét templomunkban csütörtökön délután 4 órakor tartja. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
- A Te Deum Egyesület szervezésében adventi kézműveskedésre várunk minden gyermeket szombaton 10 órától a PostArt-ba.
- Jövő vasárnap advent 2. vasárnapja lesz. Szombaton az esti szentmise 5 órakor kezdődik, ezt követően 6 órakor gyertyagyújtás lesz a téren, majd Kormorán-hangverseny lesz a templomban. Részletek a kihelyezett plakátokon.
- Már most jelezzük, hogy a Kolping-család Mikulás-napi kiállítása és jótékonysági vására jövő vasárnap 8-tól 13 óráig lesz megtartva Katolikus Iskolánkban. Ugyancsak vasárnap délután 4 órakor templomunkba érkezik Szent Miklós püspök. A találkozásra szeretettel hívjuk egyházközségünk gyermekeit szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.
- Jövő vasárnap a fél 11-es szentmise német nyelvű lesz.
- A Budaörsi Szent Benedek Alapítvány idén is szervez határon túli magyar gyermekeknek karácsonyi ajándékgyűjtést. Örömmel fogadunk jó állapotú kisebb játékot, könyvet, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, édességet, kisebb ajándékcsomagokat. Előre is köszönjük a hívek felajánlásait, amit vagy a bencés iskola portáján, vagy a templomban helyezhetnek el.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket. Nyitvatartási ideje: h-sz-p: 8-14 óráig, k-cs: 14-17 óráig, és vasárnap 10-12 óráig.
- Hétfőn Damaszkuszi Szent Jánosra, szerdán Szent Miklós püspökre, csütörtökön Szent Ambrus egyháztanítóra emlékezünk. Pénteken van december 8-a, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe. Szentmisék reggel 6-kor, déli 12-kor a Kőhegyen, és este 6 órakor lesznek. Az esti szentmisét követően az elsőáldozóknak és szüleiknek szentségimádása következik.

2017.12.04 13:44
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám