Egyházközség < >

Hirdetések nov. 12-18.

Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokaknak bűnét elvegye (Zsid 9, 24-28)

Javítónap – először

Javítható? Javítsuk meg együtt!
Beszámoló a TÖB közösségi javítónapról

2018. november 4-én délután plébániánk teremtésvédelmi csapatával javítónapra hívtuk a közösség apraját és nagyját katolikus általános iskolánkba. A program célja volt, hogy felhívjuk a figyelmet a lehetőségre, hogy az elromlott használati eszközeinket legtöbbször érdemes megpróbálni megjavítani, megjavíttatni.

Hirdetések nov.5 - 11.

Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte: ,,Nem jársz messze Isten országától.” (Mk 12, 28b-34)

Csendes szentségimádás elsőpénteken

„Az Eucharisztiában benne van az Egyház minden lelki java, maga Krisztus, a mi húsvéti bárányunk és élő kenyerünk. Teste a Szentlélek által élő és éltető test: életet ad az embereknek”. (II. János Pál)

Ajándékozzatok Jézusnak egy órát, iratkozzatok fel az alábbi linken!

Hirdetések okt. 29 - nov. 4.

A vak ezt felelte: ,,Mester, hogy lássak.” Jézus erre így szólt hozzá: ,,Menj, a hited megmentett téged.” Az pedig nyomban visszanyerte látását, és követte őt az úton. (Mk 10, 46-52)

In memoriam Kovács József László

Egy nappal 86. születésnapja előtt és az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezéseinek küszöbén elhunyt Dr. Kovács József László irodalomtörténész, Budaörs díszpolgára, a Heimatmuseum első igazgatója.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám