Programajánló

TAKI - 2020 május 31.

TAKI (azaz találd ki!) ÓVODÁSOKNAK

TAKI - 2020 május 24.

TAKI (azaz találd ki!) ÓVODÁSOKNAK

Egyházközség

Hirdetések Szentháromság vasárnapján

Urunk Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal! (2 Kor 13, 11-13)

Szentmise kivetítve

Pünkösd vasárnapján, amikor hosszú idő után először vehettünk részt személyesen a szentmisén, a templomkertben hatalmas LED-kivetítő segítette a zsúfoltság elkerülését.

Kitekintő

Pappá lenni

Karol, akit kiskorában Loleknek becéztek, mire elérte 18. évét, tragikus veszteségek álltak mögötte: 9 éves korában elvesztette édesanyját, 12 éves korában pedig orvosbátyját. A Wadowicében sikeresen letett érettségi vizsga után édesapjával Krakkóba költöztek, hiszen Karol a híres Jagelló Egyetem bölcsészkarán tanult tovább, lengyel nyelv és irodalom szakon.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú 2020-ban

A hungarikummá nyilvánított pünkösdi búcsú szentmiséje május 30-án (magyar idő szerint) 11.30-kor kezdődik a zárt csíksomlyói kegytemplomban. Az interneten követhetjük!

Lelki kincsestár

Szent Bonifác püspök, a germánok apostola

„Legyünk hű pásztorok, akik éberen virrasztanak, hogy Isten szándékait hirdessék mindenkinek” A kora középkori Németországban működő hithirdetők közül Szent Bonifác alakja (* Wessex, Anglia, 672/73. + Dokkum, ma Hollandia, 754. június 5.) él a legmélyebben a köztudatban.

Ima Trianon 100. évfordulóján

Urunk, nemzetek Királya!
Te minden népet arra hívsz, hogy megismerje üdvözítő szeretetedet.
Hazánkért és egész magyar nemzetünkért könyörgünk most hozzád.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám