Programajánló < >

Jótékonysági koncert kárpátaljai iskoláért

Petrás Mária is fellép a koncerten a Mindszenty Iskola testvériskolája javára november 23-án, pénteken este 7 órakor a budaörsi katolikus templomban. Várunk mindenkit!

Női lelki nap a Mindszenty Iskolában december 2-án

Gertrud-Maria Erhard schönstatti Mária-nővér tart előadást lányok és asszonyok számára december 2-án vasárnap 15-18.30-ig.

Egyházközség < >

Hirdetések nov. 19 - 25.

"... akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok." (Dán 12, 1-3)

Javítónap – először

Javítható? Javítsuk meg együtt!
Beszámoló a TÖB közösségi javítónapról

2018. november 4-én délután plébániánk teremtésvédelmi csapatával javítónapra hívtuk a közösség apraját és nagyját katolikus általános iskolánkba. A program célja volt, hogy felhívjuk a figyelmet a lehetőségre, hogy az elromlott használati eszközeinket legtöbbször érdemes megpróbálni megjavítani, megjavíttatni.

Kitekintő < >

Ne féljetek!

40 éve, 1978. október 16-án  választották pápává Karol Wojtylát, Krakkó érsekét. II. János Pál néven október 22-én a Szent Péter-bazilika előtti téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét, melyen 117 bíborossal karöltve és mintegy negyedmillió emberrel imádkozott együtt.

Kárhozatra rendelve?

Nagy Gergely református lelkész és Bese Gergő római katolikus pap vitája az eleve elrendelésről kedden este, okt. 9-én, 18.00 órakor a Józsa Judit Galériában.

Lelki kincsestár < >

A 40 éve megválasztott szent pápa szent szülei I. rész

Ki volt Emilia és Karol Wojtyla, akik felnevelték a jövő pápáját és szentjét? Vajon Szent II. János Pál szüleit is oltárra emelik majd? Ennek lehetőségéről beszélt Dziwisz érsek júliusban.

1938. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten

Május 25-én, szerdán az előző napok zord, esős időjével szemben délután már ragyogó verőfényben igyekeztek több százezren a Hősök terére, ahol a monumentális oltár állt.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám