Programajánló

In memoriam Koloss István - koncert templomunkban

Augusztus 15-én 18.00 órakor emlékkoncertet ad Koloss Krisztina csellóművész és Szotyori Nagy Gábor orgonaművész a budaörsi katolikus templomban.

Szentségimádás a zene nyelvén

Kedves Testvérek! Augusztus 7-én elsőpéntek, így egész napos Szentségimádás lesz templomunkban, 17-18.00 óra között "Szenténekek  újratöltve" orgona közjátékkal.

Egyházközség

Hirdetések augusztus 3-9.

Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség? Üldöztetés vagy éhínség? Ruhátlanság, életveszély vagy kard? (Róm 8, 35. 37-39)

Hirdetések július 27 - augusztus 2.

Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette. (Róm 8, 28-30)

Kitekintő

Megújul a párizsi Notre Dame orgonája

A tavalyi tűzvész után, ma kezdik meg az orgona tisztítását és restaurálását, 2024-ig tartanak a munkálatok.

Fináléban az új pátyi templom

A pátyi Szent II. János Pál-templom is számíthat a kategória fődíjára és a közönségszavazás díjára a 2020-as A+ Awards online építészeti versenyben.

Lelki kincsestár

Vianney Szent János, a plébánosok védőszentje

„Dolgozzunk, gyermekeim, dolgozzunk! Eljön a nap, amikor úgy találjuk, hogy semmi sem volt túl sok a mennyországért.”

Jogászból rendalapító és püspök: Liguori Szent Alfonz

,,Istenem, ne taszíts el magadtól, hiszen a pokolban nem szerethetlek téged!''

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám