Egyházközség < >

Hirdetések július 3-9.

Úgy tekintsétek tehát magatokat, mint akik meghaltatok a bűnnek, és most az Istennek éltek... Hétfőn este 6 órakor a a Farkasréti úti kápolnában (Starentanz) szentmise Sarlós Boldogasszony tiszteletére. Országos gyűjtés a közel-keleti keresztények megsegítésére.

Lackóból László atya lett

Minden település egyházközössége büszke, ha köreiből egy pap kerül ki. Június 25-én Visnyei László tartotta első miséjét a budaörsi Nepomuki Szent János Katolikus Templomban.

Kitekintő < >

Szent László kiállítások Lengyelországban

Szent László tiszteletéről szóló szabadtéri kiállítás nyílt a krakkói Szent Mária Magdolna téren, majd beltéri változata Lengyelország egyik legrégebbi zarándokhelyén, a közép-lengyelországi Swiety Krzyzben (Szent Kereszt) is.

Sarlós Boldogasszony ünnepe Budaörsön

Magyarországon hagyományosan július 2-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél. Az aratási munkálatok miatt Sarlós Boldogasszony az ünnep népies neve.

Lelki kincsestár < >

A Kármel-hegyi Boldogasszony

A Kármelhegyi Boldogságos Szűz Mária Rendje a palesztinai Kármel hegyén született, ahol korábban Illés próféta élt és tevékenykedett (Kr. e. 9. század), a Királyok két könyve szerint itt küzdött meg a kor bálványimádó papjaival, itt imádkozott áldásos esőért a kiszikkadt föld számára... Ez hegy a szépség és termékenység szimbólumává vált.

Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...